African Rock Sauvignon Blanc Selection 2014

Tipikus, de nem túl erős sauvignon blanc illat. Ízében sok friss gyümölcs, erős savak, szinte savanyú. Friss és energikus, ha szereted az erős savakat, ideális nyári frissítő italnak.

African Rock Sauvignon Blanc ízjegyei

citrus, grapefruit, zöldalma, fű, széna, egres

Dél-afrikai sauvignon blanc

A frissítő Sauvignon Blanc szőlőfajta tökéletesen otthonosan mozog Dél-Afrikában. A változatos termőterületek olyan borokat eredményeznek, amelyek szépek és fűszeresek lehetnek, sok grapefruittal és zöld almahéjjal.

Miközben magas a minősége, az ára kedvező. A dél-afrikai sauvignon blanc kiváló alternatívát kínál a jóval drágább új-zélandi társaival szemben.

Az 1700-as években állítólag Dél-Afrikában termelték a világ legjobb borait, bár néhány évvel később a filoxéra kiirtotta a szőlőtőkék nagy részét, a 20. században pedig az apartheid jelentősen visszavetette a bortermelést.

Dél-Afrika részesedése a borvilágban rohamosan emelkedik. A 80-as és 90-es években arról voltak híresek, hogy a legalsó polcra való gyenge minőségű bort termeltek, de a dolgok megváltoztak, és egyesek szerint az ország a következő nagy bortermelő régiók egyike lesz.

Ha párosításról van szó, a tenger gyümölcsei mindig mesésen illenek a Sauvignon Blanc-hoz. Egy kis spárgát, koriandert vagy kakukkfüvet is is lehet mellé párosítani, mivel ezek csodálatosan működnek együtt a bor zamatosabb elemeivel.


Közzétéve

itt:

, írta: